top of page

 

                                  are un rol fundamental in alcatuirea ferestrei intrucat calitatea lui influenteaza coeficientul de transfer termic din locuinta ta. De aceea noi folosim in procesul de fabricare al geamului termopan sticla de cea mai buna calitate furnizata de producatori de renume in lume precum Saint Gobain, Guardian sau AGC.

 

Geamul termopan standard are o grosime de 24 mm si este format din doua foi de sticla de 4 mm. 

Distanta de 16 mm dintre cele doua foi de sticla este foarte importanta intrucat astfel se ofera cea mai buna izolatie termica si fonica.I

 

Geamul tripan are o latime intre 32 - 56 mm in functie de profilul pvc dorit si combina trei foi de sticla. Alegand geamul tripan obtii un confort sporit datorita izolatiei fonice superioare si a unui transfer termic mai mic.

 

Pentru a imbunatati proprietatea de izolatie termica a geamului termopan se poate opta pentru introducerea unui gaz rar precum argonul intre cele doua foi de sticla. Folosirea unei sticle LowE sau LowE control solar ofera beneficii multiple din punct de vedere al reducerii costurilor pe termen lung, acestea avand un transfer termic redus.

Geamul termopan

Tipuri de sticla

Sticla LowE reduce pierderile de caldura prin ferestre in timpul sezonului rece, imbunatatind capacitatea de izolatie termica a geamului termoizolant.

 

Sticla LowE Control Solar imbina avantajele unei sticle LowE cu cele ale unei sticle reflexive: vara ofera o protectie solara ridicata reducand efectul de sera in interiorul locuintei, in timp ce iarna isi pastreaza calitatile de izolatie termica, diminuand pierderile de caldura catre exterior. In plus, aceasta sticla are proprietati de transmisie luminoasa ridicate comparativ cu toate tipurile de sticla reflexiva.

 

Sticla reflexiva se utilizeaza in special in scopul reducerii cantitatii de caldura provenita din radiatia solara, asigurand in acelasi timp un nivel ridicat de transmisie luminoasa si intimitate pe timpul zilei.

Sticla laminata (duplex) de siguranta sau antiefractie este formata din doua foi de sticla lipite printr-un film  transparent. Avantajele acestui tip de sticla sunt: cresterea gradului de siguranta contra efractiei, izolatie fonica performanta, reducerea riscului de accidente (nu permite desprinderea de cioburi in cazul spargerii).

 

Sticla colorata in masa are atat functie de protectie solara cat si de pastrare a intimitatii. Ea absoarbe energia soarelui, o parte din aceasta fiind radiata spre interior si o parte spre exteriorul locuintei.

 

Sticla ornament are ca rol principal pastrarea intimitatii. Are un factor bun de transmisie luminoasa si permite o iluminare mai buna a incaperii decat in cazul utilizarii sticlei colorate in masa sau a celei reflexive.

Modele de sticla ornament

bottom of page